Imprimanta ne da eroare de cartus? Ce trebuie facut in acest caz

Cea mai comuna problema care apare in cazul imprimantelor inkjet este un cod de eroare de cartus. Acesta poate fi afisat explicit la unele imprimante sau, la multifunctionalele HP, pe afisaj poate aparea litera E, urmata de o cifra, de regula 5 sau 9.
La alte tipuri sau marci de imprimante semnalizarea erorii de cartus se face prin leduri care clipesc intermitent.
Daca va apare eroarea de cartus, acest lucru nu inseamna automat defectarea unuia sau ambelor cartuse. Primul lucru care trebuie facut este sa identificati cartusul care genereaza codul de eroare. Pentru aceasta, scoateti pe rand fiecare cartus si inlocuiti-l cu un cartus consumat identic, daca aveti unul la indemana. Reporniti imprimanta si verificati daca mai apare codul de eroare.
Pot fi defecte unul sau ambele cartuse, cel negru si/sau cel color.
Daca nu aveti un cartus de schimb disponibil, este bine sa verificati si sa curatati contactele electrice ale cartusului si palpatoarele imprimantei. Este posibil sa existe cerneala sau murdarie pe contacte si astfel cartusul sa nu mai fie recunoscut de imprimanta.
Daca codul de eroare persista, va tebui sa cumparati un cartus nou, sau sa veniti la noi in service pentru diagnosticare.
Alte informatii si noutati puteti citi aici.