Cum putem prelungi viata capului de printare al imprimantei

Capul de printare, numit si printhead este o componenta importanta si scumpa din constructia imprimantelor inkjet fotocolor si de aceea trebuie sa fie exploatat in conditii optime pentru marirea duratei de viata a imprimantei.
Iata cateva sfaturi pentru ca sa obtineti marirea duratei de viata a printhead-ului.
- in primul rand trebuie sa folositi numai cartuse originale, produse chiar de producatorul imprimantei. Nu folositi cartuse compatibile pentru ca riscati infundarea capului de printare.
- daca unul dintre cartuse se goleste, nu il lasati gol mult timp in imprimanta, deoarece canalul de culoare respectiv din capul de printare se poate infunda.
- chiar daca nu aveti nevoie de imprimanta, este bine sa tipariti o pagina de test cu toate culorile de baza macar o data la 10 zile.
- o data pe an este bine sa se programeze imprimanta sa efectueze un ciclu de curatare al capului de printare. Acest ciclu consuma destul de multa cerneala din cartuse, dar ajuta la desfundarea capului de printare. - daca nu folositi regulat imprimanta, este bine sa o scoateti din priza ca sa nu fie supusa la variatii accidentale ale tensiunii de alimentare.

Daca urmati aceste sfaturi puteti mari semnificativ durata de viata a capului de printare a imprimantei dvs. Daca totusi vi s-a infundat capul de printare, va rugam sa luati legatura cu noi pentru desfundarea lui, sau achizitia unuia nou.
Alte informatii si noutati puteti citi aici.