Tendinte in productia cartuselor de imprimante cu cerneala

Imprimantele inkjet, adica cele care folosesc cartuse cu cerneala, sunt inca cele mai populare imprimante de pe piata utilizatorilor casnici, datorita in special pretului mic si dimensiunilor reduse, care le fac ideale pentru utilizarea acasa, sau in birourile mici.
Din experienta de peste 10 ani pe care o avem in domeniul comertului cu imprimante si consumabile pentru imprimante, am vazut cum se schimba modul de abordare al acestui segment de piata, cel al cartuselor inkjet.
Marii producatori de imprimante cu cerneala si anume HP, Canon, si Epson sunt intr-o competitie acerba pentru cota de piata. Imprimantele cu cerneala lansate sunt din ce in ce mai ieftine, uneori neacoperind costurile de productie, producatorii bazandu-se pe vanzarile ulterioare de cartuse si capete de printare, pentru a realiza profit.
Dar tot mai multi utilizatori au inceput sa isi reincarce cartusele, sau sa foloseasca cartuse compatibile, deci volumul de vanzari de cartuse originale este in continua scadere. Rezultatul acestor tendinte este scaderea pretului cartuselor originale care sunt lansate pe piata de marii producatori. Cum au facut asta? Prin reducerea capacitatii lor si a numarului de pagini tiparite! Am vazut treptat cum se contureaza aceasta tendinta. Iata un exemplu: Primele imprimante inkjet aparute la noi, HP 600, HP 610, HP 640C, ca si urmatoarele din seria 900, aveau cartuse imense in comparatie cu cele de acum, cum ar fi cartusele HP 300, sau HP 301: Cartusele HP cu cerneala neagra pentru imprimantele HP 600 si HP 900 tipareau peste 1000 de pagini si aveau capacitati de peste 12 mililitri. Astazi, cartusele HP 300 tiparesc 200 de pagini si au capacitati de numai 3 mililitri. Este adevarat ca cerneala folosita acum are capacitate de acoperire ami mare, deci se foloseste mai putin la tiparire, dar tendinta de reducere a capacitatii cartuselor este evidenta. Oare ce va urma? Disperitia cartuselor cu cerneala? Lexmark a anuntat deja incetarea productiei de imprimante inkjet. Vom vedea..
Alte informatii si noutati puteti citi aici.