Imprimante laser cu drum unit versus imprimante fara drum unit

Anumite imprimante laser folosesc pe langa cartuse si un "drum unit", care seamana tot cu un cartus de imprimanta, dar este rapunzator cu transferul tonerului din cartus pe foaia de hartie. Practic, drum unit-ul este echipat cu un cilindru fotosensibil, care atrage tonerul din cartus pe principii electrostatice si apoi il depune selectiv pe coala de hartie. La imprimantele care folosesc drum unit, cartusele sunt niste simple rezervoare de toner si sunt mai ieftine decat cele care au drum unit-ul incorporat. Aceste cartuse se pot inlocui de mai multe ori, pastrand drum unit-ul in imprimanta. Durata de viata a unui drum unit poate fi cuprinsa intre 10.000 si 100.000 de pagini. In general, drum unit-urile sunt dotate cu contoare electronice, care le blocheaza dupa un anumit numar de pagini, pentru asigurarea calitatii tiparirii.
Alta forma constructiva de cartuse este cea care cuprinde drum unit-ul in structura cartusului de imprimanta. HP si Canon folosesc cu predilectie acest tip de cartuse, in timp ce Lexmark, Xerox, Minolta, Epson si Samsung folosesc drum unit-uri separate de cartuse.
Deoarece un drum unit original costa mult (poate ajunge si la 50% din pretul imprimantei), este de dorit sa se foloseasca hartie de calitate pentru asigurarea unei calitati a tiparirii pe toata durata de viata a drum unit-ului.
Alte informatii si noutati puteti citi aici.