Ce trebuie sa cititi pe cutia unui cartus de imprimanta

Pe cutia unui cartus de imprimanta sunt scrise niste informatii importante pe care trebuie sa le cititi:
- codul cartusului: de multe ori oamenii nu verifica decat codul scurt al cartusului si se pot insela in privinta compatibilitatii cartusului cu imprimanta. HP si Lexmark in special folosesc coduri scurte pentru cartusele HP si Lexmark, de exemplu: HP 300 poate fi HP 300 (CC640EE) CARTUS NEGRU, HP 300 (CC643EE) CARTUS COLOR, HP 300 (CG846EE) Photo Starter Pack, HP 300 (CN637EE) Combo Pack. La cartusele Lexmark: LEXMARK 17 (010NX217E) CARTUS NEGRU, LEXMARK 17 (080D2954)-2pack, etc. Trebuie verificat codul lung al cartusului. Este bine sa luati cu dvs. cartusul gol pentru comparatie.
- imprimantele la care se foloseste: pe majoritatea cartuselor de imprimanta este trecuta lista cu imprimantele la care se foloseste cartusul respectiv.
- capacitatea masurata in ml sau numar de pagini.
- data expirarii in cazul cartuselor de imprimante inkjet.
- anuminte elemente de identificare care sa certifice faptul ca acel cartus este original, cum ar fi sigilii, holograme, inscriptii ale producatorului. La majoritatea cartuselor Brother, Canon, Epson, HP, Lexmark, Panasonic, Philips, Samsung si Xerox exista niste mici etichete cu holograme anticopiere. Este bine sa le verificati.

Alte informatii si noutati puteti citi aici.