Ce sa folosim, cartuse originale sau compatibile in imprimanta noastra ?

Piata consumabilelor din Romania a fost inundata in ultima vreme de cartuse "compatibile" pentru imprimanta, care se pot folosi in imprimante inkjet, dar si in unele imprimante laser. Aceste cartuse provin din doua surse :
1. Copierea cartuselor originale in fabrici din Asia, dar fara respectarea standardelor de calitate la care sunt produse cele originale.
2. Reconditionarea cartuselor originale prin inlocuirea buretilor, chipurilor, cernelii sau tonerului. Problema in acest caz este ca doar putine firme fac acest lucru in conditii de calitate, iar pretul cartuselor remanufacturate de aceste firme se apropie de pretul unui cartus original.
Pe piata romaneasca, acolo unde pretul este criteriul aproape unic de evaluare, ajung cartuse compatibile de calitate proasta si foarte proasta, care contin cerneala sau toner de duzina, sau au defecte de fabricatie. In service la noi ajung foarte multe imprimante defecte din cauza cartuselor compatibile folosite.
In concluzie va recomandam folosirea in imprimanta numai de cartuse originale sau, in caz de buget restrans, de compatibile de calitate HP, Canon, Epson, Samsung, Xerox, etc. O alta solutie economica este reincarcarea cartuselor originale, pe care noi o facem excelent din punct de vedere calitativ.
Alte informatii si noutati puteti citi aici.