HP incearca sa demonteze mitul cartuselor de imprimanta scumpe | 03-02-2013

HP, principalul producator mondial de cartuse si consumabile pentru imprimante, a lansat de curand o campanie, care se numeste "HP Ink Advantage", prin care urmareste sa demonteze mitul cartuselor mai scumpe decat echipamentele. Prin aceasta campanie se urmareste de asemenea "salavarea" imprimantelor cu jet de cerneala, deoarec..continuare..

Reparatiile de cartuse pentru imprimante laser | 06-01-2013

Cartusele de imprimante laser se defecteaza uneori, mai ales dupa ce au fost reincarcate de mai multe ori. Motivul principal al defectarii cartuselor este uzura. Defectul se manifesta prin tiparirea slaba sau cu dungi, uneori deteriorarea hartiei.
Un cartus laser HP, de exemplu, are cateva zeci de piese componente. Numar..continuare..

Bilantul anului 2012 pentru cartuse-imprimante.ro | 28-12-2012

Iata ca se apropie sfarsitul anului 2012. Acest an a fost marcat de fluctuatii pe piata de cartuse si consumabile pentru imprimante. Lexmark a anuntat ca sisteaza productia de imprimante cu jet de cerneala, concentrandu-se numai pe imprimantele laser. In consecinta, vanzarile de cartuse cu cerneala Lexmark au scazut vertiginos...continuare..

Cum se pastreaza cartusele scoase din imprimanta | 18-12-2012

Multi clienti au cumparat cartuse de rezerva pentru imprimantele lor si le folosesc prin rotatie cu cartusele instalate in imprimanta, asfel incat sa nu ramana in pana de cartuse. Am fost intrebati cum este mai bine sa se pastreze cartusele de imprimanta astfel incat cerneala sa nu se usuce, sau tonerul sa nu se degradeze.
..continuare..

Tendinte in productia cartuselor de imprimante cu cerneala | 08-12-2012

Imprimantele inkjet, adica cele care folosesc cartuse cu cerneala, sunt inca cele mai populare imprimante de pe piata utilizatorilor casnici, datorita in special pretului mic si dimensiunilor reduse, care le fac ideale pentru utilizarea acasa, sau in birourile mici.
Din experienta de peste 10 ani pe care o avem in domeni..continuare..

Cum a fost Black Friday la cartuse-imprimante.ro | 30-11-2012

Anul acesta ne-am aliniat si noi la trend si am oferit reduceri semnificative la cartuse, imprimante si servicii de reincarcare si remanufacturare pentru cartusele laser. Putem trage linie si observa spre ce s-au orientat clientii. Cel mai bine s-au vandut imprimantele si multifunctionalele inkjet HP, imprimantele laser Lexmark..continuare..

Reconditionam cartusele din imprimantele laser | 18-11-2012

Cartusele din imprimantele laser incep sa se uzeze dupa un numar de reincarcari, deoarece ele sunt proiectate sa functioneze un singur ciclu. Uzura cartuselor originale de imprimante se manifesta prin zgomote in imprimanta, pagini tiparite sters, sau cu pete, pagini tiparite alb, deteriorarea hartiei la imprimare, etc.
D..continuare..

Solutii de tiparire de volum cu imprimante HP | 13-11-2012

In cazul companiilor medii si mari este nevoie de gasirea unor solutii de tiparire in volum mare si la viteza mare. Imprimanta multifunctionala HP de volum HP LaserJet Enterprise 500 MFP M525dn, spre exemplu, este recomandata pentru volume mari de lucru. Iata cateva caracteristici care o recomanda:

- scanarea fat..continuare..

Resetorul de cartuse | 09-11-2012

In acest articol vom explica ce este un resetor de cartuse.
Marea majoritate a cartuselor de imprimante laser produse de Canon, Dell, Epson, HP, Konica-Minolta, Lexmark, Samsung si Xerox sunt dotate cu cipuri electronice, care contorizeaza numarul de pagini tiparite, pentru a semnaliza golirea cartusului din timp. In ult..continuare..

Despre imprimantele laser si volumele de lucru recomandate. | 04-11-2012

Imprimantele si multifunctionalele laser sunt proiectate sa tipareasca in regim de functionare normal un numar de pagini pe luna. In functie de volumul de tiparire lunar, imprimantele laser se impart in trei categorii:
- categoria de imprimante laser "entry level" sunt proiectate pentru un volum maxim lunar de 250-1500 p..continuare..

De ce folosim toner chimic la reincarcarea cartuselor Laser | 31-10-2012

Desi este semnificativ mai scump decat tonerul conventional, tonerul chimic are niste calitati care l-au impus pe piata consumabilelor. Astfel, producatoarele de imprimante si consumabile pentru imprimante HP, Canon, Lexmark, Samsung, Epson si Xerox folosesc deja pe scara larga acest tip de toner. Iata pe scurt avantajele toneru..continuare..

De ce se vand imprimantele si cartusele HP cel mai mult in Romania | 26-10-2012

Piata romaneasca de imprimante este dominata de firma HP, care detine aproape jumatate din cota de piata. Urmeaza Samsung, Canon, Xerox, Lexmark si Epson. Motivele pentru care Hp domina piata de imprimante si de cartuse pentru imprimante sunt:
1. Traditia. HP a fost prima companie care a vandut imprimante inkjet si Laser..continuare..

Garantia pentru imprimante. Exista garantie pentru cartuse? | 12-10-2012

Imprimantele si multifunctionalele sunt considerate bunuri de folosinta indelungata, deci ele sunt insotite de garantie la vanzare. Service-ul echipamentelor in garantie este asigurat de firme autorizate de catre producator. In cazul in care echipamentul se defecteaza din primele zile de functionare, mai multe firme producatoar..continuare..

Piata de cartuse si consumabile pentru imprimante din Romania, in scadere | 10-10-2012

In anul 2012 efectele crizei economice si-au facut simtita prezenta si pe piata de cartuse si consumabile pentru imprimante. Desi baza de imprimante se mentine la acelasi nivel, datorita scaderii activitatii firmelor, cererea de cartuse si consumabile este in scadere fata de 2012, conform unui studiu Market Watch. Cea mai mare ..continuare..

Cartuse de imprimante de care trebuie sa va feriti! | 01-10-2012

Din cauza crizei economice, tot mai multi oameni au inceput sa foloseasca pentru imprimantele lor, cartuse neoriginale, de calitate indoielnica. Pe piata romaneasca au inceput sa fie introduse cartuse pentru imprimante HP, Canon si Lexmark, care au fost produse de fabrici din Asia, fara respectarea unor de standarde minime de c..continuare..

Despre chip-urile electronice cu care sunt dotate cartusele de imprimanta | 24-09-2012

O mare parte din cartusele de imprimante moderne sunt dotate cu chip-uri electronice, care comunica cu imprimanta. Aceste chip-uri pot bloca procesul de tiparire, daca semnalizeaza eroare de cartus, sau cartus gol.
Cartusele pot fi reumplute cu toner, dar dupa ce au fost instalate in imprimanta, aceasta va genera un mesaj..continuare..