Bilantul anului 2012 pentru cartuse-imprimante.ro

Iata ca se apropie sfarsitul anului 2012. Acest an a fost marcat de fluctuatii pe piata de cartuse si consumabile pentru imprimante. Lexmark a anuntat ca sisteaza productia de imprimante cu jet de cerneala, concentrandu-se numai pe imprimantele laser. In consecinta, vanzarile de cartuse cu cerneala Lexmark au scazut vertiginos.
In schimb, au crescut vanzarile de cartuse laser la toate brand-urile, dar in special la HP si la Samsung. Samsung ataca puternic piata de imprimante laser cu modele ieftine si destul de performante. Cartusele laser Samsung lansata anul acesta sunt in general de capacitate mica, dotate cu chip-uri sofisticate, dar pretul lor este de asemenea ceva mai mic.
Hp a lansat de asemenea, modele noi de imprimante laser cu cartuse robuste, dar de capacitate redusa, pentru a concura la pret cu Samsung. Cartusele inkjet HP de noua generatie sunt incarcate cu cerneala cu mare capacitate de acoperire, deci consumul de cerneala a fost redus.
Xerox si Minolta au tintit in continuare segmentul corporate pe piata de imprimante, oferind de asemenea si cateva solutii ieftine pentru piata Home office - Small office. Dar in portofoliul lor nu exista imprimante inkjet.
Numai Canon si Epson continua sa ofere imprimante inkjet pe scara larga, dotate cu cartuse cu cerneala.
In concluzie, pe piata romaneasca a inceput sa scada cererea de cartuse cu cerneala, urmand trend-ul international. Din pacate, datorita dificultatilor economice, scaderea nu a fost compensata cu o crestere pe segmentul cartuselor laser, ceea ce a insemnat scaderea pietei de cartuse originale, scadere pe care am resimtit-o si noi.
Speram ca anul 2013 sa fie mai bun si tuturor romanilor sa le mearga mai bine. Va dorim La Multi Ani!
Alte informatii si noutati puteti citi aici.